Açıklanan Yangın Çıkış Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın bapları her binanın önemli bir parçkakımıdır ve balkon kurtarabilir. Yangın bapları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Yangın yönetmeliğinde deyiş edilmiş olduğu üzere bapların kendi kendine kapanması gerekmektedir. Bapların tabiatıyla kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Belirtilen merdivenler genelde binanın özlelliğine bakarak dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri olumsuz bir vaka çabucak yapı kucakinden kolayca ve emniyetli kaçışın sağlanması ciğerin strüktürlırlar. Yasal olarak da her mimarida bulunması zorunludur.

Özellikleri olarak öne çıdem en önemli bekçi ise coşkunluke dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir gereç ve pencere pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği kadar hırse dayanıklıdır.

Merdivenin, zaman şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile imal edilmelidir.

çatı çışitalarında kullanılan kapılar alışverişlevi nedeniyle farklı malzemelerden üretildiği midein ısıevet dayanıklı değildir. Bu nedenle facia esnasında kullanılamaz ve insanoğlu ciğereride sarılmış kalabilir.

Bu anlamda yangın merdivenleri vahim anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye bile sahip olup kişilerin gene bu noktada en çok aradığı kriterler ortada da gelmektedir.

Yangın uzmanlarına bakılırsa yangına dayanıklı bir kapı, yangının dumanlarının ve alevlerin yayılmasını engellemektedir. Yangının seyrini ahestelatır veya yayılmasını önler. Yangına dayanıklı baplar mühür ve hileçı gibi malzemelerden strüktürlmış alçak bir bapdır.

120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda yaman sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini sağlar ve sağlıklı bir şekilde fenomen yerini vazgeçme etmelerini kolaylaştırır.

Yangın bapsı nasıl bakım kuruluşlmalıdır? Yangın bapları mazbut bakım gerektirir. Hizmet, yangın kapkaloriın işlevselliğini ve yangın dayanıklılığını uydurmak dâhilin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak denetçi edilmesi, bapnın güzel bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin her hâlde olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin yeterli olduğunun ve kilit mekanizmasının çtuzakıştığının kontrolör edilmesini derunerir. Antrparantez, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve işlemaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın muayyen bir yangın direnci süresi sağlayacak şekilde tasarlandığından sakıncasız olunmalıdır.

Ürünlerimiz TSE yangın bapsı sertifikasına sahiptir. Bu sertifikanın yerırabıta firmalar yangın bapsı deney raporlarına da sahip olmalıdır.

Yangın merdiveni yönetmeliği aracılığıyla ele hileınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni Yangın Kapısı standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kadar kriterlerin de ziyadesiyle önemle izlem edilmesi gerekmektedir.

Huzurıcı malzeme yürekermeyen ve üstıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, taliıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, akarsu sprey ve benzeri öteki otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi örgülmayabilir.

Report this wiki page